Gjenvinning og myndighetskrav

I senere år har det blitt jobbet hardt for å få på plass gode løsninger for innsamling, destruering og gjenvinning av produkter i plast.

Det gjelder også produkter laget i glassfiberarmert plast, gjerne produsert i umettet polyester, forkortet til GUP.

For sistnevnte, herunder vindmøllevinger og kanskje spesielt fritidsbåter, har en forsvarlig håndtering av utrangerte produkter vært i fokus. Vi kjenner alle til bilder av båter som blir liggende igjen i strandkanten, ved elver eller innsjøer. En del av miljøgiftene som havner i elver og havet stammer nettopp fra utrangerte fritidsbåter

Fra 1. oktober 2017 har Miljødirektoratet ytt et tilskudd på kr. 11,- pr kg skrog fra kasserte fritidsbåter. Dette gjelder også annet avfall produsert i GUP. Tilskuddet går til norske bedrifter som står for gjenvinningen.

Myndighetene har også etablert en retur-ordning på kr. 1.000 til alle som leverer inn sin gamle fritidsbåt til en gjenvinningsstasjon. Det førte til at det bare i 2018 ble levert inn ca. 12.000 fritidsbåter i Norge.

Gjenvinningsstasjoner som tar imot og bearbeider glassfiberavfall, finnes stort sett i alle landsdeler. Takbokser kan innleveres og håndteres på samme måte som for fritidsbåter, men omfanget av utrangerte bokser er ikke i nærheten av å ha samme omfang.

Vi minner i denne sammenheng om at takbokser fra Skiguard for mange kunder fortsatt er i bruk 30 år etter at de ble kjøpt.

Likevel: Lever takboksen til oss eller til et mottak når den skal kasseres.

Mottaksstasjoner finner du her: https://sortere.no/integrere/batkart

 

Kontakt oss

Trenger du hjelp eller har spørsmål angående våre takbokser, lastestativer eller annet?

Ikke nøl med å ta kontakt!
Benytt deg av kontaktskjemaet, eller infoen under.

Levering- og besøksadresse
Gamle Drammensvei 107
3420 Lierskogen

Dette skjemaet samler inn ditt navn, din e-post og telefonummer*, slik at vi har mulighet til å besvare din melding. Les vår personvernerklæring, for en mer utfyllende forklaring på hvordan vi beskytter og behandler dine innsendte data. *Telefonnummer er valgfritt.

Sender melding
Takk for din henvendelse, vi tar kontakt så fort som mulig.