Hvordan velge riktig takboks?

Skiguard gir deg tips og råd til valg av riktig takboks, til ditt behov.

Skiguard har designet og produsert takbokser i mer enn 30år. Vi har god erfaring ved bruk av forskjellige material, varierte løsninger i modeller (bil/takbokser/stativer) gjennom mange år. Kravet til sikkerhet er vårt viktigste fokus sammen med tilpasning og en positiv brukeropplevelse. Dette er noen av våre erfaringer.

Valg av type takboks

Det er viktig å definere ditt/kundens behov før valg/anbefaling av ny takboks.

  • Hva skal transporteres (ski eller bagasje, begge deler osv.)
  • Hvor ofte skal takboksen benyttes (jule-/Påskeferien, hver helg til/fra hytta, bilferie i Tyskland m.m)
  • Hvilke krav til komfort (lyd/støy/åpne og lukke/opplevd brukervennlighet/forbruk av drivstoff osv.)
  • Hvordan sette krav til sikkerhet (materialet, sertifisering/godkjenninger og lignende.)

Det er i hovedsak 2 typer takbokser på markedet, ABS plast og glassfiberarmert polyester. Sistnevnte er vesentlig mer robust/sikker enn takbokser laget av ABS plast og vil derfor kunne holde bedre på last opp mot 75kg.

En annen faktor er utformingen av takboksen, lav/bred/lengre vs. høy/smal/kort – det er viktig å tenke på at dette faktisk påvirker bilens kjøreegenskaper vesentlig, og derfor viktig å tenke på når en pakker for tur. Skal en ha f.eks ski, utsyr/bagger til 5 personer/kjøre lengre turer blir det viktig å vurdere et materialet som gir økt sikkerhet.

Klima i Norge er svært skiftende – hvordan oppfører en ABS plastboks seg i 80km/t under 25 kuldegrader? Utstyret vårt er blitt kostbart, viktig med tette og solide låsbare takbokser for å unngå skade/tyveri.

Takboksene varierer i pris, hvor enkelte ABS plastbokser naturlig nok er vesentlig lavere i innkjøp. Her må en vurdere eget behov og forventet/krav til sikkerhet.

Skiguard produserer i Norge, dette for å ha kontroll på kvalitet og sikre produkter som er tilpasset våre veier, klima og bruksmønster. Våre takbokser er trafikksikre og solide laget i glassfiberarmert polyester

Kontakt oss

Trenger du hjelp eller har spørsmål angående våre takbokser, lastestativer eller annet?

Ikke nøl med å ta kontakt!
Benytt deg av kontaktskjemaet, eller infoen under.

Levering- og besøksadresse
Gamle Drammensvei 107
3420 Lierskogen

Dette skjemaet samler inn ditt navn, din e-post og telefonummer*, slik at vi har mulighet til å besvare din melding. Les vår personvernerklæring, for en mer utfyllende forklaring på hvordan vi beskytter og behandler dine innsendte data. *Telefonnummer er valgfritt.

Sender melding
Takk for din henvendelse, vi tar kontakt så fort som mulig.