Hvordan velge riktig takboks?

Usikker på hva slags takboks du skal ha? Skiguard gir deg tips og råd til valg av riktig takboks, til ditt behov.

Skiguard har designet og produsert takbokser i mer enn 30år. Vi har god erfaring ved bruk av forskjellige material, varierte løsninger i modeller (bil/takbokser/stativer) gjennom mange år. Kravet til sikkerhet er vårt viktigste fokus sammen med tilpasning og en positiv brukeropplevelse. Dette er noen av våre erfaringer.

Valg av type takboks

Det er viktig å definere ditt/kundens behov før valg/anbefaling av ny takboks.

  • Hva skal transporteres (ski eller bagasje, begge deler osv.)
  • Hvor ofte skal takboksen benyttes (jule-/Påskeferien, hver helg til/fra hytta, bilferie i Tyskland m.m)
  • Hvilke krav til komfort (lyd/støy/åpne og lukke/opplevd brukervennlighet/forbruk av drivstoff osv.)
  • Hvordan sette krav til sikkerhet (materialet, sertifisering/godkjenninger og lignende.)

Det er i hovedsak 2 typer takbokser på markedet, ABS plast og glassfiberarmert polyester. Sistnevnte er vesentlig mer robust/sikker enn takbokser laget av ABS plast og vil derfor kunne holde bedre på last opp mot 75kg.

En annen faktor er utformingen av takboksen, lav/bred/lengre vs. høy/smal/kort – det er viktig å tenke på at dette faktisk påvirker bilens kjøreegenskaper vesentlig, og derfor viktig å tenke på når en pakker for tur. Skal en ha f.eks ski, utsyr/bagger til 5 personer/kjøre lengre turer blir det viktig å vurdere et materialet som gir økt sikkerhet.

Klima i Norge er svært skiftende – hvordan oppfører en ABS plastboks seg i 80km/t under 25 kuldegrader? Utstyret vårt er blitt kostbart, viktig med tette og solide låsbare takbokser for å unngå skade/tyveri.

Takboksene varierer i pris, hvor enkelte ABS plastbokser naturlig nok er vesentlig lavere i innkjøp. Her må en vurdere eget behov og forventet/krav til sikkerhet.

Skiguard produserer i Norge, dette for å ha kontroll på kvalitet og sikre produkter som er tilpasset våre veier, klima og bruksmønster. Våre takbokser er trafikksikre og solide laget i glassfiberarmert polyester.

Kontakt oss

Trenger du hjelp eller har spørsmål angående våre takbokser, lastestativer eller annet?

Ikke nøl med å ta kontakt!
Benytt deg av kontaktskjemaet, eller infoen under.

Levering- og besøksadresse
Gamle Drammensvei 107
3420 Lierskogen

Dette skjemaet samler inn ditt navn, din e-post og telefonummer*, slik at vi har mulighet til å besvare din melding. Les vår personvernerklæring, for en mer utfyllende forklaring på hvordan vi beskytter og behandler dine innsendte data. *Telefonnummer er valgfritt.

Sender melding
Takk for din henvendelse, vi tar kontakt så fort som mulig.